19:30

Tullinge Triangel Pojkar FK

Referat: Stureby SK Dam J - Tullinge Triangel Pojkar FK

Wow, vilken insats av tjejerna!
Det här ligger helt klart i topp bland de bästa prestationerna från laget under den här säsongen. Hela 6-1 mot otroligt duktiga Tullinge TP. Den här matchen ville vi testa något nytt, vi ändrade spelsystemet helt till ett system vi aldrig testat tidigare i Dam J. Vi hade fått låna 4 tjejer från F05 för att täcka upp för alla sjuka spelare i ordinarie Dam J-trupp. Amanda från F05 fick spela en ny typ av släpande anfallsroll, tanken var att fylla på med yttrar och mittfältare och använda henne som bollplank i uppspelsfasen (falsk nia). Fungerade bättre än vi någonsin kunnat föreställa oss, 4-0 i halvtid och 3 assist för Amanda. Mönsteranfall enligt skolboken! 2 mål av Bergwall, 1 av Roed som idag spelade på mittfältet samt 1 mål av Sonja som också hon stöttade underifrån. Superkul!

Vi pratade om att fortsätta springa på mittfältet i andra halvlek och fortsätta sätta Tullinge under press. Sämre utdelning målmässigt sett till chanser i andra halvlek, men Amanda får göra 5-0 innan Tullinge reducerar, resultatet skrivs sedan till 6-1 efter ett självmål.

Otroligt kul att tjejerna presterar så pass bra utefter en helt ny matchplan utan att direkt ha övat på det tidigare. Det säger en hel del om tjejernas utveckling i år, vi är verkligen på rätt väg. Stort tack för stöttningen säger vi också till våra 05:or/06:or som var med och spelade idag: Juni, Sonja, Gertrude och Amanda. Ni var grymma allihopa! Tack också till Tullinge, och domaren, för en bra match.